Hasznos oldalak

Álláskereső portálok

Az álláskereső portálokon több ezer friss állásajánlattal bombázzák azokat, akik új munkát keresnek. Az oldalakon szakmai tapasztalata, képzettsége, lakóhelye szerint szűrhet a lehetőségek közül, még akkor is, ha csak részmunkaidőben szeretne dolgozni. A konkrét álláskeresés mellett számtalan pluszszolgáltatást is igénybe vehet. A naprakész információkon, hírleveleken, képzési lehetőségeken túl hatalmas segítséget nyújtanak azok a cikkek, minták, amelyekből megtanulhatja, hogyan írjon jó önéletrajzot, motivációs levelet és mire számíthat az állásinterjúkon.

Az oldalakon ráadásul legtöbbször önéletrajz-adatbázisok találhatók, ahová egyszerűen feltöltheti az adatait. A legjobb álláskereső portálnak továbbá még egy hatalmas előnye van: a megjelölt kategóriák szerint rendszeresen elküldik e-mail címére az Ön számára érdekes munkalehetőségeket.

Használja jól!

  1. Miután átnézte az álláskereső oldalakat, válassza ki azt a néhányat, amelyik az igényeinek a leginkább megfelel. Csak olyan oldalon szabad megadni az adatainkat, ahol tájékoztatnak az adatvédelemről és a felhasználói feltételekről.
  2. Szánjon időt arra, hogy megismerje a honlapok szolgáltatásait. Keresse meg az Ön számára legfontosabb kategóriákat. Ha a keresés alapján túl sok állásajánlatot dobott ki a program, szűkítse tovább a paramétereket.
  3. Szánjon időt a találatok áttekintésére. Az angol kifejezések sokszor egyszerű foglalkozást takarnak, ezért érdemes átolvasni a hirdetések szövegét.
  4. Ha úgy látja, hogy szakmai tapasztalata, elvárásai az álláshirdetésben megfogalmazottakkal összhangban vannak, állítsa össze a cég kérésének megfelelően „portfólióját”. Tartsa szem előtt, hogy milyen formátumban kérik az önéletrajzot, várnak-e fényképet, motivációs levelet. Mielőtt elküldené önéletrajzát, még egyszer ellenőrizze, hogy aktualizálta-e. Nem vet Önre jó fényt, ha régi dátum vagy másik cégnek szóló megszólítás szerepel a CV-jén, motivációs levelén. Ha egy álláskereső oldal adatbázisába regisztrált, érdemes rendszeresen, legalább 3 havonta frissítenie adatait.

allas.lap.hu

http://www.rehabjob.hu/

 

Munkajogi kérdésekhez

Mielőtt bármilyen hivatalos okiratot, szerződést aláírna, figyelmesen olvassa el, nyugodtan kérjen belőle egy példányt, hogy otthon, akár jogász segítségével átnézze! INGYEN is kaphat jogi tanácsot munkaügyi kérdésekben is a területileg illetékes Családsegítő Szolgálatoknál.

Amenyiben Ön megváltozott munkaképességű munkavállaló munkaerő-piaci tanácsadó kollégáink fokozott figyelemmel állnak rendelkezésére munkajogi kérdések tekintetében is.

Az alábbi munkajoggal foglalkozó honlapokon részletes leírásokat találhat az Önt érintő témában (pl. munkaszerződés, próbaidő, a munkáltató vagy a munkavállaló felelőssége, munkaviszony megszűnése stb.):
www.munkaesjog.hu
www.munkajog.com

 

Önképzés

Manapság az álláshirdetésekben számos készséget, képességet sorolnak fel, mint elvárt minimum. Ezért tanácsoljuk, hogy amíg nem találja meg az ideális munkahelyet, képezze magát! Természetesen tisztában vagyunk vele, hogy egy álláskeresőnek nincs arra lehetősége, hogy egy magántanár vagy tanfolyam költségét vállalja. Szerencsére a világhálón rengeteg oldalon találhatunk használható anyagokat, akár nyelvet szeretnénk tanulni, akár az informatika, számítógép használat területén kívánjuk fejleszteni tudásunkat.

Ha megfogadja tanácsunkat, amellett, hogy hasznosan tölti idejét, hamarosan több állásajánlat közül válogathat majd!
Javaslunk néhány oldalt indulásként:

Ahol érdemes még keresgélni:

© 2019 Napra Forgó Nonprofit Közhasznú Kft.

Navigáció