Missziónk

A Napra Forgó Nonprofit Kft. célja, hogy a munkaerőpiacon hátrányos helyzetű, elsősorban megváltozott munkaképességű munkavállalók munkaerő-piaci (re)integrációját támogassa.

Módszereinkben mindig törekszünk újszerű, innovatív megoldások bevezetésére, melyek a szakmai tapasztalatainkon alapszanak, és az integrált foglalkoztatási rehabilitációt támogatják.

 

 

 

Történetünk

A Napra Forgó Kft. alapítói – Héjj Tibor a Proactive Management Consulting ügyvezető tulajdonosa, az általa megszólított üzletember kör valamint Orbán Péter gyógypedagógus – 2000-ben  Magyarországon az elsők között indította el a piaci szemléletben működtetett társadalmi vállalkozását, azzal a céllal, hogy a megváltozott munkaképességűeket képessé tegye a munkaerőpiaci integrációra, a nyílt munkaerőpiacon történő elhelyezkedésre.  Jelenleg a létszám közel 50%-át ezen munkavállalók adják.

A Napra Forgó üzleti céljait  Tibor rögzítette, a közhasznú célokat Péter. A foglalkoztatási rehabilitáció – ami a Napra Forgó közhasznú célja – Péter megfogalmazása szerint a következőképpen definiálható:

„Az alkotó munkáját, napi tevékenységét, életrendező elveit, önfenntartását,egzisztenciáját, stb. veszített, embereknek a társadalomba (közösség) való vissza-kísérése, a foglalkoztatás eszköztárával, egyénre szabottan, meglévő képességeik és kompetenciáik sokoldalú fejlesztése útján.”

 

Mérföldkövek, díjak

Az elmúlt 15 év alatt a Napra Forgó a 2000. évi induláshoz képest jelentős változásokon ment keresztül a foglalkoztatási rehabilitáció, mint társadalmi cél megvalósítása érdekében. A szolgáltatások körének bővülése valamint az alkalmazottak számának ugrásszerű megnövekedése (4-ről 150 főre) a szervezet átalakítását,  professzionális szintre emelését is maga után vonta. Büszkék vagyunk arra, hogy cégünk a 2007. év végén jelentkező pénzügyi - gazdasági válságot sokkhatás nélkül élte át, s ma már a példaértékű társadalmi vállalkozások között jegyzik. 2007-ben a Napra Forgó vehette át Davosban a világgazdasági fórum alapítóinak (Schwab Foundation) díját: az év társadalmi vállalkozása címet. 2009-ben az év HR szervezete.  Jelenleg a megváltozott munkaképességű alkalmazottak száma 50% fölött van.

 

2000.  Alapítás

2006.  Munkaerőpiaci szolgáltatások indulása a 4M program keretében

2007.  A Napra Forgó Nonprofit Kft. konzorciumi partnerként csatlakoztott az EQUAL projekthez, ennek eredményeképpen indult el az IT mentor képzés

2008.  Akkreditált telephelyek létrehozása feltételeinek megteremtése

2010.  A Napra Forgó HR tanácsadói szolgáltatóként is megjelent a piacon

          Jelenlegi szervezeti struktúra kialakítása

      2013.  Új irodák nyitása: Szegeden, Kecskeméten, Tatán, Budapesten

          Első nemzetközi projekthez történő csatlakozás 

 

 

 

 

© 2019 Napra Forgó Nonprofit Közhasznú Kft.

Navigáció