„SCOLA”

- Munkaerőpiaci készségek és kompetenciák

- Szakképzésben dolgozó pedagógusok kompetencia fejlesztése a diákok sikeres munkaerő-piaci belépésének elősegítése érdekében.

A SCOLA  projekt fő célja egy olyan innovatív, hatékony, hiánypótló képzés kifejlesztése, amely az életpálya-építési kompetencia és készségek fejlesztéséhez szükséges szemléletváltásra ösztönzi a szakképzésben dolgozó pedagógusokat, tanárokat.
A képzés 5 európai uniós ország 7 partnerszervezetének közvetlen tapasztalatai alapján módszereket, eszközöket kíván nyújtani a tanárok részére, melyek segítenek beazonosítani és fejleszteni a diákok azon képességeit mellyel támogatni tudják őket  az iskolából a munkába való átmenet zökkenőmentésebbé tételében.

Habár Európában több kísérlet folyik arra, hogy jobban összekapcsolják az oktatást és a munkaerőpiacot, a legtöbb projekt közvetlenül a diákok kompetenciafejlesztésére koncentrál. A SCOLA projekt innovációja a tanárokra való fókuszálásban rejlik, akik az új szemlélet birtokában hatékonyabban tudják közvetíteni a diákok felé a szükséges készségeket és kompetenciákat. 

Az eredmények terjesztése, népszerűsítése több úton valósul meg: a célcsoportok aktív bevonásával a projekt tevékenységekbe, valamint a 6 nyelven működő honlap üzemeltetése, ismertető anyagok közzé tétele, cikkek, elektronikus szórólap, promóciós videó, brosúra formájában.

Annak érdekében, hogy a projekt eredményei hosszú távon is fennmaradjanak, a kidolgozott  SCOLA programot a partnerek beépítik a saját képzési struktúrájukba. 

© 2019 Napra Forgó Nonprofit Közhasznú Kft.

Navigáció